Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Siedlisko” realizuje projekt współpracy pn. „Turystyczny Szlak Dobrego Smaku”, poddziałanie 19.3. Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania, objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020 (PROW 2014-2020). Projekt ten ma na celu wypromowanie atrakcji turystycznych, obszaru partnerów współpracy. Obejmuje 2 województwa, 9 powiatów, 39 gmin i 6 lokalnych grup działania oraz 200 atrakcji turystyczno – rekreacyjnych.
W ramach projektu LGD Siedlisko zorganizowało 2 warsztaty kulinarne z potrawami, które mogą być wizytówką regionu i przyciągać turystów. Wzięło w nich udział 50 osób. 6 czerwca 2019 gotowaliśmy w „Zagrodzie Wolna Sobota” w Porębach Wolskich (gm. Raniżów), gdzie pod okiem kucharza Jerzego Nogala Panie ugotowały lokalne potrawy - kapusta z grochem, pierogi z kaszanką i kapustą oraz parzybrodę. 10 czerwca 2019 spotkanie kulinarne odbyło się w Ogrodzie Botanicznym „Rozłogi” (gm. Kolbuszowa), gdzie razem z właścicielem ogrodu Andrzejem Wesołowskim Panie przygotowały zupę hrabiego Tyszkiewicza oraz gulasz szegetyński.